UHBMY;
Assalamulaikum, Welcome to my lovely blog. This is were i post, shout everything that i like, about me, some tutorials for blog, freebies, godies and freebies blogskins. Please behave yourself when u were here, no harsh word. Dont forget to leave your footstep. So, i can visit you back ^^ {  Online Users }
HOME LINKIES TUTORIALS BLOGSKINS ASK.FM FOLLOW


Tuesday, 24 April 2012 - 8 COMMENTS


hai ! tadi lepas balik dari sekolah , penat woo :p kalau nak tidur takut tak boleh tidur malam pulak , so pengubatnya online :) confirm tak ngantuk ! hehe, awak nampak mp3 bawah ni? comel rite? kalau nak buat mp3 macam ni , ikut tuto bwh ni :-


:: Pergi sini untuk ke MP3 player.


1.  tukar general kepada colours


2. autoplay tu dari 0 tukar kepada 1


3. Tukar warna ikut korang suke . Pergi sini utk code warna


4. Pergi sini pulak untuk amik Url Lagu . cari lagu dekat
kotak yang umi highlight kan key?


5. Lepas cari lagu tuh . Pergi tekan bahagian
tajuk lagu dia taww...


6. Dah tekan tajuk lagu tuh , Copy code HTML
seperti gambar diatas ni :)



7. Pastekan semua code tadi dekat Notepad , Gadget
Microsoft or window seven . Dan cari code
mcm gmbar diatas :-

# Korang mesti cari code dia bermula dari :-

 http://irondj.net/mix/__________mp3 

contoh code :-

http://irondj.net/mix/file/15231/The_One_That_Got_Away__Acoustic_.mp3


8. Dah amik Url lagu tadi , paste dekat kotak macm
gambar atas ni okayy?


Done ! dah siap! , Copy semua code HTML
tuh dan paste pada :-

Template Designer :-
1. pergi dashboard > design > add gadget > pilih
HTML/JAVASCRIPT
2. Paste diruangan html okay?

Blogskins :-
1. pergi dashboard > template
cari ruangan sidebar yang khas untuk
ruangan lagu , cbox or credit . Paste disitu.

*Must Preview first

Labels:






Blogger umihumairayusof said...

penat buat tuto ni. leave comment eh?

 
Blogger Syazwani Zulkifli said...

comel do.. aq faham dah

 
Blogger Syazwani Zulkifli said...

katy perry lagu wide awake yg baru. jum tengok dkat utube...

 
Blogger Aira Dawson said...

wide awake? ohh, dah tengok dah :P xx

 
Blogger CJ7 said...

macam na klau nk ambk dri utube?

 
Blogger Aira Dawson said...

@CJ7 : Awak pergi link lagu yang awak nak, scroll bawah.. awak akan jumpa link dia ^^

 
Blogger Yuhanis said...

x boleh ponn :(

 
Blogger Mayra said...

@Yuhanis : Cuba lagi :)

 

Post a Comment


View

Credit

© 1 Jan 2016 - Skins by UHBMY Cute icon from Pixel and other from wana.