UHBMY;
Assalamulaikum, Welcome to my lovely blog. This is were i post, shout everything that i like, about me, some tutorials for blog, freebies, godies and freebies blogskins. Please behave yourself when u were here, no harsh word. Dont forget to leave your footstep. So, i can visit you back ^^ {  Online Users }
HOME LINKIES TUTORIALS BLOGSKINS ASK.FM FOLLOW


Friday, 27 April 2012 - 4 COMMENTS

Hai , hari ni Umi nak buat tutorial pasal older post macam umi. Tapi perhatian ye , tutorial ni akan menjadi if korang guna Blogskins :D harap maklum. Di Request oleh Mrs Af . Benda ni agak liat sikit nak dibuat. Tapi kalau korang dah mahir benda ni jadi remeh temeh. Eh? Jom mula.


Older post like me;


1. Dashboard > Template
2. Tekan Ctrl +f search code bwh ni:

 .old {

3. Dah jumpa? copy code bwh ni dan paste dibawah code .old {

background: url(http://i.imgur.com/iiEdv.png);font:12px trebuchet ms;padding:2px;text-align:center;}

4. Belum siap lagi. Sekarang pergi cari code older lama korang dan buang.
5. Tekan ctrl +f dan search code older
6. Copy code bwh ni 

<div class="old"><NewerPosts><a href="<$NewerPosts$>" target="_blank">? Newer Posts</a> ? </NewerPosts>  <OlderPosts> <a href="<$OlderPosts$>" target="_blank">Older Posts ?</a></OlderPosts></center></div>
7. Pastekan dekat tempat code older lama yang korang baru buang tu.
8. Preview dan save.
Selamat mencuba! 
 Notes; warna oren tuh boleh tukarkan kepada
url yang korang suke :)
biru size font dia dan
hijau pula untuk font dia .

*tukar apa-apa yang korang suke

Labels:






Anonymous Natasha said...

comenynyee

 
Blogger Aira Dawson said...

@Natasha : Tq ya :*

 
Blogger Jeniffer said...

Menjadi :D

 
Blogger Aira Dawson said...

Tahniah ya :*

 

Post a Comment


View

Credit

© 1 Jan 2016 - Skins by UHBMY Cute icon from Pixel and other from wana.