UHBMY;
Assalamulaikum, Welcome to my lovely blog. This is were i post, shout everything that i like, about me, some tutorials for blog, freebies, godies and freebies blogskins. Please behave yourself when u were here, no harsh word. Dont forget to leave your footstep. So, i can visit you back ^^ {  Online Users }
HOME LINKIES TUTORIALS BLOGSKINS ASK.FM FOLLOW


Tuesday, 1 January 2013 - 4 COMMENTS

Assalamualaikum. Tutorial ni Aqilah Farah yang request dan dengan budak dekat Ask.fm. Tutorial ni untuk pengguna blogskins ._.


1. Dashboard > Template
2. Copy code bawah ni 

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Cedarville+Cursive' rel='stylesheet' type='text/css'>

3. Paste di bawah code <head>
4. Okay sekarang, copy code bawah ni pula

.post-title {
padding:5px 5px 5px 30px;
background:url(http://media.tumblr.com/tumblr_m6jmx21Oy31rrd4z3.png) left center;
background-repeat:no-repeat;
font-size: 18px;
font-family: 'Cedarville Cursive', cursive;
color: #999;
border-bottom: 4px solid #eee;
text-align:left;
}

5. Pastikan paste sebelum code </style>
6. Preview, kalau jadi save.

Oren : Url icon, kalau nak tukar pun boleh
Merah : Boleh tukarkan kepada warna yg korang suka
Hijau : Ketebalan border

Attention : Kalau ada code title korang kena delete okay dan pastikan id sekali ditukar 

Contoh :-

<div class="pocetit">

Tukarkan :-

<div class="post-title">

Labels:






Blogger Jeniffer said...

Thanks kak makbulkan tutor ni hehe.

 
Blogger Jeniffer said...

Tapi kan kak mayra, kalau dah guna skins akak don't leave tu memang tak payah tukar lagi kan kan kan? :/

 
Blogger Jeniffer said...

Sorry banyak menanya :(

 
Blogger Mayra said...

@Jeniffer : You're welcome. Jeni pakai skins don't leave tu ke? hehe, dah tak payah guna tutorial ni. Sebab saya dah buat older dengan newer dekat skins tuh. Lagi pun tu basecode saya. Jadi saya malas nak tukar T.T

 

Post a Comment


View

Credit

© 1 Jan 2016 - Skins by UHBMY Cute icon from Pixel and other from wana.