UHBMY;
Assalamulaikum, Welcome to my lovely blog. This is were i post, shout everything that i like, about me, some tutorials for blog, freebies, godies and freebies blogskins. Please behave yourself when u were here, no harsh word. Dont forget to leave your footstep. So, i can visit you back ^^ {  Online Users }
HOME LINKIES TUTORIALS BLOGSKINS ASK.FM FOLLOW


Friday, 19 October 2012 - 2 COMMENTS

Assalamualaikum semua. Malam ni umi ada tutorial macam mana nak buat header guna photoshop cs3. Mula-mula umi tak tahu macam mana nak buat header. Tapi umi pergi tengok tutorial dekat youtube. Banyak membantu. Sekarang ni, umi pulak nak share dekat korang. Let's Start!!

1. Korang tekan >sini< untuk download
2. Dah download? korang tengok gambar bawah ni. 
3. Pergi file > double click.


4. Dah tekan kan? Okay now tekan new file.


5. Adjust width, height, name dan pastikan tick transparent!


6. Tulis dekat bahagian tengah-tengah tu.


7. Untuk effect dia pula. Korang tekan dekat dengan bahagian bawah. Tengok gambar.



 8. Di akan keluar macam gambar atas ni. Ok, tick yang mana korg nak.


9. Dah siap? Tekan file dan 'save as'


10. Pastikan korang pilih PNG !
11. Tekan Save.

Korang juga boleh save gambar gif bawah ni. Ikut tutorialnya ^^
Selamat Mencuba ! :)


http://1.bp.blogspot.com/-joGms-QNB0Y/UIE2oX7-ZzI/AAAAAAAADN4/b3ZeQwWVPNE/s320/makeheaderusingphotoshop.gif


Labels: ,






Blogger Yukiko Damnikaa said...

thank you :)

 
Blogger Aira Dawson said...

@Yukiko : Welcome ^^

 

Post a Comment


View

Credit

© 1 Jan 2016 - Skins by UHBMY Cute icon from Pixel and other from wana.