UHBMY;
Assalamulaikum, Welcome to my lovely blog. This is were i post, shout everything that i like, about me, some tutorials for blog, freebies, godies and freebies blogskins. Please behave yourself when u were here, no harsh word. Dont forget to leave your footstep. So, i can visit you back ^^ {  Online Users }
HOME LINKIES TUTORIALS BLOGSKINS ASK.FM FOLLOW


Sunday, 24 March 2013 - 11 COMMENTS


[ Example ]

Disebabkan ada yang menanya macam mana nak buat twitter widget macam saya ni. Jadi saya kenalah publish. Sebenarnya twitter widget tak perlu dibuat tutorial. Tapi sebab ramai yang tak tahu. Jadi meh saya ajar. Keke ;~;

1. Pergi ke Twitter > Profile korg > Edit Profile
2. Nampak tak macam gambar bawah ni


3. Now click widgets tuh. Dah tekan? sekarang tengok gambar bawah ni pulak. >sini<


4. Korang tekan Create New tau.



5. Sekarang korang adjust apa yang korang nak adjust, Bila dah siap tekan create widget. Dan korang akan jumpa macam gambar bawah ni kan?


6. Copy semua code tu. Paste dekat bahagian sidebar atau mana-mana pun tempat yang korang suka. Ok, faham tak?

p/s: Kalau korang masih tak faham, tanya okay. Saya sudi membantu :3

Labels:






Blogger Jeniffer said...

guna tutorial ni tau hehehe ;_;

 
Blogger Mayra said...

@Jeniffer : guna guna guna guna lah heee :3

 
Blogger Yukiko Damnikaa said...

guna ye tutorial ni ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

 
Blogger Syazwani Zulkifli said...

tinggi dia memang tak boleh adjust ke?

 
Blogger Mayra said...

@Yukiko : Ok. Guna ler ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

 
Blogger Mayra said...

@Syazwani : Width sahaja boleh adjust, height dia auto ^^

 
Blogger ahmad mughni perantau said...

Atototo, tak perasan widget dekat twitter :(

 
Blogger Mayra said...

@ahmad : eh, tak perasan ke? haha, takpe, sekarang dah perasan kan :B ㅋㅋㅋㅋ

 
Blogger Fana said...

using this tutorial ㅋㅋㅋㅋ

 
Blogger Mayra said...

@Fana : Okey ._.

 
Blogger Mayra said...

@Syazwani : I'm sorry, width dia yang tak boleh adjust, height boleh ^^

 

Post a Comment


View

Credit

© 1 Jan 2016 - Skins by UHBMY Cute icon from Pixel and other from wana.